Mijn aanpak

Werkwijze
Vanuit mijn jarenlange ervaring als maatschappelijke werker en therapeut werk ik met verschillende methodieken. In al mijn methodieken is het lichaam uitgangspunt.

Maatwerk
Lichaamsgerichte therapie is maatwerk. Na het telefonische contact gaan we in onze eerste kennismaking samen in kaart brengen wie jij bent en waar je mee aan de slag wilt gaan. Tijdens dit gesprek krijg je duidelijk wat lichaamsgerichte therapie en coaching voor jou zou kan betekenen. Een sessie duurt ongeveer zestig minuten.

Ik help je met het leren omgaan met problemen en gebeurtenissen die impact hebben op je dagelijkse functioneren. In dit therapeutische proces is er een samenhang tussen fysieke, sociale en emotionele factoren waarbij ik in de behandeling diverse methodieken benut. Zo ga je leren omgaan met belemmeringen, verwerk je ingrijpende gebeurtenissen en krijg je weer meer grip op je leven. Hierbij sluit ik aan bij de voor jouw passende methode en begeleiding. Tijdens de therapie volgen we wat er in je lichaam gebeurt als we aan de slag gaan met jouw hulpvraag.

3
2
1

Lichamelijke sensaties
Je kunt diverse lichamelijke sensaties waarnemen, zoals spierspanning, een versnelde hartslag of ademhaling, kippenvel, pijn en tintelingen. Door de lichamelijke klachten in verband te brengen met het jouw problemen (trauma) wordt duidelijk dat dat de oorzaak ervan is.

Betekenisvol leven
Samen gaan we op zoek naar wat betekenisvol leven voor jou betekent. Het geeft mij voldoening bij te kunnen dragen aan het vergroten van jouw veerkracht en autonomie. Als mens en als ervaren therapeut vind ik het bijzonder dit proces samen met jou te bewandelen.